maanantai 13. syyskuuta 2010

Laukkaava leikkiteline ja muita kertomuksia

Matkustin kotiin keinuvasti laukkaavan kiipeilytelineen kyydissä helsinkiläisen taidekoulun pihalta. Sitä ennen olin päässyt opiskelemaan kyseiseen kouluun ja päättänyt ostaa oman saaren. Harmittaa vain, etten muista mitä merellä tapahtui sitä ennen, koska se oli jotakin kiehtovaa.

Kun näin pitkästä aikaa seikkailu-unia viime yönä, tajusin miten pitkään ne ovat olleet poissa. Sain eilen purettua vähän ahdistuksiani ja tulevaisuudenpelkojani puolisolle, se varmaan vapautti unimaailmaa. Ja puoliso otti kainaloon ja lohdutti ja sanoi: Meidän pitää vain luottaa tulevaisuuteen ja siihen, että kaikki menee hyvin. Ja tunnelma oli turvallinen kuin muumikirjoissa.

Onkohan tämä uusi perheenjäsen ja siihen sitoutuminen ja kiintyminen jotenkin järkyttänyt perusturvallisuuttani, kun luottamukseni tulevaan on niin horjuva? Kun kaikki menee hyvin, rakennan hetkessä hauraan korttitalon, joka romahtaa seuraavan vastoinkäymisen edessä. Ja nämä vastoinkäymiset ovat erittäin pieniä, saanen huomauttaa. Koira ei tule aivan heti kutsusta luo. Koira ei haluakaan juuri sillä hetkellä leikkiä. Koira vaikuttaa kärsimättömältä ja turhautuneelta.
Ja minä tapani mukaan vietän sitten aikani huolestuen. Minkälainen perheenjäsen siitä tulee, kun se muuttuu tästä teinistä aikuiseksi? Niin moni asia voi mennä pieleen. Mitä teemme talvella, kun tuttua metsää ei voi enää lumelta samota? Mistä tietää, milloin alkavat juoksut? Mitä jos se ei enää halua olla kaverini, jos minä olenkin tylsä, komenteleva, vääränlainen? Tai mitä jos menetän koko koiran?

Tiedän, että tämä on naurettavaa. Kaikkihan menee ihan hyvin. Ja kaikki on mennyt koko ajan ihan hyvin, eikö sen pitäisi riittää?

Ei näytä riittävän. Kai tässä on niin suuret tunteet pelissä, että se jo riittää pelkoon. Uhkapeliä liian isoin panoksin. Ja minä otan kaiken liian vakavasti enkä muista, että kyseessä on kuitenkin vain peli.

3 kommenttia:

Mullvad kirjoitti...

Blogisi on oikein mukava, kävisitkö katsomassa meidänkin blogia ja liittymässä lukiaksi jos kiinnostaa :B

Osoite on: http://myyratt.blogspot.com/ M

Mullvad~

Mullvad kirjoitti...

Älä välitä tuosta M:stä, osoite on siis http://myyratt.blogspot.com/

Möme kirjoitti...

:-)