torstai 24. syyskuuta 2009

Virtuaalisilla kukkaniityillä

Tietotekniikan ongelmatilanteet ovat niin yleinen valituksen aihe, että välillä pääsee unohtumaan, miten paljon hyötyä ja myös iloa tietotekniikasta on. Itselläkin tietokone on arkinen välttämättömyys, joskus harmaiden hiusten aiheuttaja, jonka käyttöä piristävät erilaiset nettiyhteisöt ja -shoppailu. Vasta tällä viikolla koin ensimmäisen kerran aavistuksen siitä, minkälaisia uusia maailmoja ja elämyksiä nykytekniikka voi luoda.

Kävin veljeni luona, joka istutti minut jättimäisen teräväpiirtotelevisionsa ääreen ja antoi pleikkarin käteen, latasi ruutuun pelin, jossa oli kukkaruukku ikkunalaudalla, ja palasi sitten itse huoneeseensa irccaamaan. "Tulet tykkäämään tästä. Se on videopelien vastine runolle."

Seuraavan tunnin istuin kuin sohvaan naulittuna, haltioutunut hymy naamallani. Veli oli oikeassa, peli oli minulle täydellinen. Se on Flower, jossa pelaajalla ei ole hahmoa, vaan hän on tuuli, joka voi liikkua vapaasti haluamallaan nopeudella ja lennättää erilaisten kukkien terälehtiä ilmassa. Lentämisen ja painottomuuden tunne oli aito isolta näytöltä, varsinkin kun liikkuminen tapahtui vain kallistelemalla kevyesti ohjainta. Sain suhista nopeasti heinikossa, nousta korkealle taivaalle, jossa muut tuulet sekoittivat suunnan, puhallella hentoja terälehtiä lentoon ja pyörähdellä henkäyksenomaisesti paikallani tehden värikkäistä terälehdistä kirjavan pyörteen.

Rauhoittava, rentouttava ja ilahduttava kokemus, kuin uni - olisin halunnut pelata tuntikausia. Onneksi voin mennäkin joskus asperger-veljeni luo pariksi päiväksi pelailemaan, hän ei pidä sitä mitenkään kummallisena. :-)

2 kommenttia:

Rehvakas tosikko kirjoitti...

Oi, vaikuttipa hyvältä. Voisin kuvitella tykkääväni. Vähän kuin lentounet siirrettynä pelin maailmaan.

Möme kirjoitti...

Niin, kokemus tosiaan muistutti lentounia. Varmasti sekin vaikutti, että lentelin suurella teräväpiirtonäytöllä. Aika kokonaisvaltainen kokemus siis. Eri kukatkin olivat kivan realistisia, vaikka vähän tyyliteltyjä. Kannattaa kokeilla, jos on pleikkari kolmosen käyttömahdollisuus ja taipumusta nauttia tällaisista jutuista! Youtubesta löytyy paljon lisää videomateriaalia pelistä. Ja vaikka niissä on monissa kova vauhti, pelissä voi siis leijailla ihan omaan tahtiin :-)