torstai 3. syyskuuta 2009

Dida 2 v.

Tänään on Didan syntymäpäivä. Kumminorsuni on nyt kaksivuotias ja selvinnyt ainakin osasta norsulasten henkeä ja hyvinvointia uhkaavista vaaroista. Mitäköhän se ajattelee tänään? Pikkunorsujen elämä koostuu hyvistä rutiineista, ruokailuista, päivittäisestä mutakylvystä ja verkkaisesta laiduntamisesta pensastossa. Läheisyydestä. Oppimisesta. Ja uusien ystävien saamisesta.

Hoitolaan on tuotu taas kaksi uutta orporaukkaa, joiden emot ovat todennäköisesti joutuneet salametsästyksen uhriksi. Parikuukautinen Tano on niin pieni, että se oli alusta asti aivan kesy ja luottavainen, ja myöhemmin samana päivänä löytyi lähes vastasyntynyt Mutara harhailemasta yksin tiellä. Nopeiden pelastustoimien, veriplasman ja hoitajien omistautumisen ansiosta Mutarakin selviytyi hengissä, ja nyt hoitolassa on jo yhteensä 24 pikkuista.

Nyt Tano ja Mutara ovat jo molemmat iloisia pikku elefantteja, ja tavattoman hellyydenkipeitä. (On varmaankin suloista, jos pikkuinen norsulapsi roikkuu koko ajan hihassa, mutta täytyy sen olla ajoittain hirvittävän uuvuttavaakin.) Ja koska Keniassa paistaa aurinko vielä kirkkaammin kuin täällä, pitää Mutaralle laittaa aurinkovoidetta korviin - luonnossahan poikaset kulkevat emonsa varjossa. Voidetta kuluu varmasti aika paljon päivässä!

Ei kommentteja: