lauantai 22. elokuuta 2009

Uusin silmin

Jäänaisen taannoinen puuskahdus sai minut miettimään tunnisteiden merkitystä blogiteksteissä. En ole aiemmin pitänyt niitä kovin tärkeinä enkä ymmärtänyt, miksi joissakin blogeissa niitä viljellään niin runsaasti. Toisaalta minua on häirinnyt se, etten löydä omasta blogistani vanhoja tekstejä niiden tunnisteettomuuden vuoksi.

Enhän minä näitä tunnisteita blogiteksteihini lisäile muiden ihmisten vaan itseni vuoksi. Kun luin tunnelukkoja käsittelevän kirjan, tuli tarve tarkastella koko elämää, myös tätä blogia, uusista näkökulmista. Tiedostin, että suurin osa tähän blogiin kirjoittamistani oivalluksista liittyy juuri vaativuuden tunnelukkoon, ja monet kipupisteet puolestaan hyväksynnän hakuun.

Eilen iltamyöhällä tein jättiläisurakan ja kävin läpi kaikki tekstini lisäten niihin tunnelukkojen tunnisteita. En lukenut kaikkea tarkasti, sen teen myöhemmin, mutta nyt voin ainakin alkaa tarkastella helpommin näiden lukkojen ilmenemistä elämässäni. Oli jännää ja vaikeaakin tajuta, miten usein kyse on tunnelukoistani. Että olen todellakin kirjoittanut vaativuuden tunnelukkoon liittyvistä asioistani lähes neljäkymmentä kertaa. Jos olisin näppituntumalta arvioinut, olisin sanonut, että blogissani on 8 - 10 tekstiä vaativuuden tunnelukosta, ja sekin olisi ollut mielestäni paljon.

Tarkennan ehkä tunnisteita vielä, koska saan niillä tästä blogista hyvän työkalun pääni hoitoon. Olen lisännyt tunnisteen aina, kun tekstissä vähänkin sivutaan tunnelukkoa, oli se aktiivinen (hyväksynnän haku) tai jo aukeamassa (vaativuus). Nyt voin alkaa lukea elämääni uudella tavalla. Huh.

Ei kommentteja: