tiistai 28. huhtikuuta 2009

Aurinkopaikoissa sulaa

Lumi on huvennut muutaman viime päivän aikana enemmän kuin viimeisen kuukauden aikana yhteensä. Puoli pihaa on jo sulana! Lumen alta paljastuvat hurjat myyrätuhot koko kylässä, ja tunnen myötätuntoa naapurin pappaa kohtaan, jonka mansikantaimet, vadelmat ja sinikuusi taitavat olla mennyttä. Me olemme menettäneet ainakin yhden isotuomipihlajan, ruusut ja orapihlajia. Silti huokaan helpotuksesta - jos minulla olisi ollut viime syksynä varaa ostaa uusia havupuita ja -pensaita, ne olisivat nyt olleet mennyttä. Mutta puutarhani on välivaiheessa, taas vasta suunnittelun alla, ja myyrillä tilaa mellestää.

Mieli on piristynyt eilisestä. Tajusin illalla, että minulla on PMS. :-) Siihen mennessä oli kyllä tullut jo parempi olo, kun puoliso kotiutui herkullisen noutoruoan kanssa, otti kainaloon ja lohdutti. Sitten suljin tyhmät työtiedostot ja kylvin mikroskooppisia vihermintun siemeniä pikku potteihin.

Nyt ovat työtkin sujuneet jo aamusta, ja laitoin epärealistiset asiakkaat järjestykseen. Tänään menen ostamaan vaaleanpunaisen haravan, sillä viikon parin päästä pääsen haravoimaan pihaa.

Ei kommentteja: