maanantai 24. marraskuuta 2008

Tuiskeessa

Nyt on lumimyrskystä selvitty. Myrskyt ovat maaseudulla jännittäviä kokemuksia sähkökatkoineen, katolle katkeilevine oksineen ja lumipyryineen. Kaivetaan vain kaapista kaikki kynttilät ja taskulamput valmiiksi, lasketaan juomavettä pulloon, koska sähkökatkon aikana kaivon pumppu ei toimi, haetaan paljon puita uunin viereen lämmittämistä varten, viedään linnuille ylimääräinen annos siemeniä ja pähkinöitä - ja kun kaikki on valmista, istutaan ja odotetaan myrskyn nousevan ja päivän pimenevän. Siinä on jotakin kiehtovaa maailmanlopun tunnelmaa.

Nyt tuuli oli kyllä hurja, ja lumi pöllysi, mutta uutta lunta tuli odotettua vähemmän, sitä on nyt ehkä kolmekymmentä senttiä yhteensä. Pihan lumitöistä vielä selviää itse, mutta pihatien auraus on syytä jättää traktoreille. Naapurin vanhaisäntää piti siis mennä pyytämään tähän toimeen heti aamusta, ja kun traktoriin ei osaa ostaa bensiiniä, oli viemisinä vahvaa glögiä "polttoaineeksi".

Oli toki hauskaa haastella tovi siinä keittiönpöydän ääressä ja kuunnella savolaisäijän puheenpartta, mutta tuomisiksi tuotu pullo piti heti maistaa, eikä siitä sopinut kieltäytyä. Hoipuin siis kotiin pienessä sievässä sopivasti maanantaiaamun kunniaksi! En käytä alkoholia muuten (A:n takia), joten pään tahtoi panna pyörälle pienikin lasillinen, joka ei jollakulla toisella tuntuisi missään. Iloisissa (?) tunnelmissa siis työviikkoa aloittamaan.

3 kommenttia:

Pupu kirjoitti...

Hihii! Hullu humppunorsu :@P

Anonyymi kirjoitti...

Tuo fiilis seuraavana aamuna myrskyn jälkeen on kyllä jotain ainutlaatuista. Olo on vähän kuin rankan urheilusuorituksen tai vastaavan jälkeen - vaikka raskasta olikin, niin siitä selvittiin.

Lisäksi on ihanaa katsella ikkunasta ja käydä kävelemässä tutkimassa luonnon tekemiä tuhoja.

Itse kohtasimme eilisen myrskyn Ahvenanmerellä, ruotsin laivalla. Laiva keikkui kyllä aika tavalla eikä tarvinnut juoda alkoholiakaan horjuakseen ja kaatuillakseen päin seiniä.

Möme kirjoitti...

Hyvä vertaus. :-)