perjantai 14. marraskuuta 2008

Norsut kauniita kuin korut


En ole ikuisuuksiin kirjannut ylös norsuhoitolan kuulumisia, vaikka olen postia Keniasta saanutkin. Sugutan, Kungan ja Barseloin jälkeen hoitolaan pelastettiin vielä Mzima-lähteiden mukaan nimetty reilun vuoden ikäinen Mzima; sen jälkeen kiireet ovat ilmeisesti vähän hellittäneet. Hoitajat ovat tietenkin todella kovilla unenpuutteen takia, pikkuisimpia norsuja pitää ruokkia muutaman tunnin välein yötä päivää. Hoitolassa ei ole koskaan ollut näin paljon hoidokkeja, ja kuiva kausi on jatkunut pitkään.

Vaikka Mzima on jo yli vuoden vanha, se ei pelastettaessa ollutkaan odotetusti aggressiivinen. Itse asiassa se oli niin lauhkea ja ihmisseuraan hakeutuva pikkupoika, että hoitajat olettivat kiinniotettaessa annettujen rauhoittavien vielä vaikuttavan. Norsu oli kuitenkin seuraavanakin päivänä yhtä innokas rapsutettava, yhtä rauhallinen, yhtä innokas syömään ja juomaan. Sen jälkeen se pääsikin jo muiden norsujen kanssa ulos ja mutakylpyyn - lauma koostuu nyt peräti 14 pikkunorsusta! Se mahtaa olla jo melkoinen näky.

Mzima tottui hoitolan rytmiin nopeasti, mutta sen orpoudesta saamat traumat eivät jää käsittelemättä: se on edelleen rakastava ja lempeä pikkuinen, mutta viime aikoina alakuloisuus on vallannut alaa. Nyt kun eloonjäämistaistelu Tsavon tasangoilla on ohi, on tilaa surra. Onneksi aika parantaa norsujenkin haavat.

Pikkunorsuille kerätään rahaa hyväntekeväisyyshuutokaupalla, jossa on myynnissä kunkin pikkuisen nimikkokoru. Didan koru on kaunis, minulla ei vain ole varaa siihen.

2 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Moi!

Uusin pikkunorsu hoitolassa taitaa olla Ndii, joka saapuessaan oli seitsemän viikon ikäinen? :)

-Wendin kummi- :)

Möme kirjoitti...

Ndiinpä onkin, mutta en ole jostakin syystä saanut sellaista viestiä. Toivottavasti lokakuun uutiskirje tulee silti perille. Sitä odotellessa toivotan pikku-Ndiille pikaista paranemista vammoista ja traumoista.