torstai 27. marraskuuta 2008

Hölmöilyä

Marraskuu tuntuu suorastaan lentäneen. Projekteja, töitä, sukujuhlia, reissuja, iltamenoja, kaikenlaisia hoidettavia asioita, lääkäri- ja hammaslääkäriaikoja, kotitöitä, italianläksyjä, jumppatuurauksia, renkaidenvaihtoa, pikkujouluja, viikonlopputöitä, kirjastosakkoja, naapurin kissan hoitoa, siivousta, talvivaatteiden etsimistä säilytyksestä, lumitöitä ja taas lumitöitä, yrityksen talousasioita, rahahuolia ja riitelyä - siinä tämä kuukausi pähkinänkuoressa. En ole ehtinyt viettää tarpeeksi koti-iltoja tai laatuaikaa puolison ja lemmikkien kanssa enkä pitää mitään yhteyttä ystäviin, saati tavata heitä.

Joulukuusta voisin koettaa tehdä vähän erilaisen. Levollisen ja sopuisan. Keskittyä rakkaisiin ihmisiin (ja eläimiin) ja osoittaa sen läsnäololla. Hellittää tehtävälistoista ja keskittyä elämiseen.

Suunnittelimme puolison kanssa pientä kylpylälomaa joulukuun puoliväliin, mutta se näyttäisi nyt peruuntuvan. Ensin harmitti hurjasti, tuntui että kaipaisin kovasti pientä irtiottoa. Nyt kuitenkin tajuan, että tekisi todella hyvää olla vain kotimaisemissa: pyrkiä parantamaan tilanne tässä eikä haikailla muualle sitä pakoon. Miltä kuulostaisi joulukuu pähkinänkuoressa: glögi-iltoja, kynttilänvaloa, ystävien kanssa keskustelua, kanien silittelyä, ulkoilua aurinkoisessa säässä, tunteja palapelin äärellä puolison kanssa, lukemattomia teekupillisia englantilaisen klassikon parissa, lintujen ruokintaa ja tarkkailua, leipomista ja teekutsuja?

Joo, tätä minä haluan. Vaikka saman tien.

... ensin pitää kuitenkin tehdä valmiiksi tämä työ, jonka dedis on huomenna, ja korjattava nuo tavarat vinttiin ja tehtävä rästiin jääneet italiantehtävät ja toimitettava kamera huoltoon. Niin ja valittava asu sukujuhliin ja ajettava sinne ja takaisin se reilut neljäsataa kilometriä (toivottavasti ei sada räntää) ja mietittävä, miten korjaan erään koreografisen ongelman.

Mutta sitten! ;-)

Ei kommentteja: