torstai 18. syyskuuta 2008

Järjenvastaista

Jos on niin vähän rahaa tilillä, että ruokakin pitää ostaa luotolla ennen seuraavaa palkkaa ja kaikesta ylimääräisestä pitää säästää ja leipoo jo itse leipääkin, onko järkeä laittaa rahaa puutarhanhoitoon? No ei taatusti.

Mutta jos on jääräpäinen Mömmelönorsu, joka häärii puutarhassa unissaankin ja on käyttänyt jo viikon pionipenkin kaivamiseen, muotoilemiseen ja rajaamiseen ja on ostanut 100 helmililjan sipulia, joille ei ole vielä mitään paikkaa, ja nostanut toissapäivänä ja eilen maasta kaikki narsissinsipulit, joiden uudelleenistuttamista ei todellakaan voi lykätä ja joille ei myöskään ole vielä mitään paikkaa, on kai suorastaan pakko ostaa multakuorma, jotta saa pionipenkin valmiiksi ja istutettua siihen kukkasipulit ja pionit, jotka ovat nyt kasvimaalla valeistutuksessa ja jotka pitää ehdottomasti saada sieltä pois, jotta kasvimaata pääsee keväällä viljelemään, ja jotka muutenkin pitäisi joka tapauksessa istuttaa syksyllä eikä vasta keväällä, kun maa on tällaisella moreeniharjulla paljon kuivempaa kuin nyt. Hullu norsu.

Sataa, polttiaiset pistelevät ilkeästi, tili on nollilla ja työt odottavat, mutta tämä norsu saa tänään multakuorman ja pääsee kärräämään pioneille kasvualustaa! Hiphei!

Ei kommentteja: