maanantai 18. elokuuta 2008

Dida ja ystävät

Sain taas kuulumisia Keniasta. Orpojen norsulasten laumassa, johon Dida kuuluu, on tällä hetkellä 9 norsua, ja kaikki ovat epätavallisen sopuisia ja hyvinkäyttäytyviä. Pientä kujeilua toki ilmenee, esimerkiksi Lempaute säikyttelee mielellään vierailevia koululaisryhmiä jahtaamalla kovaäänisimpiä lapsia. Dida on alkanut matkia Lempautea jekustelussa ja nauttii silminnähden onnistuessaan aiheuttamaan kaaosta. Lempaute on myös lauman rohkein, se uskalsi jopa mennä lähempää tutkimaan kilpikonnaa, jota koko muu lauma pelkäsi ja pakeni hoitajan helmoihin. :)

Kuvassa kohta kaksi täyttävä Lempaute vasemmalla ja pikku-Dida oikealla.

Muutenkin on hauskaa lukea hoitajien pitämistä päiväkirjoista pikku sattumuksia norsulasten arjesta:
Pari viikkoa sitten koleana ja tihkusateisena aamuna pienimmät norsut jätettiin pilttuisiin, kun muut päästettiin ulos päiväksi - vilustumisvaaran takia tietysti. Tästä Dida ja Kenia eivät pitäneet lainkaan, vaan alkoivat protestoida pitämällä hirveää elämää, kunnes hoitajat kyllästyivät kuuntelemaan ja suostuivat lähtemään huolellisesti vaatetettujen pikkuisten kanssa pihalle. Ainoastaan alle nelikuinen Kimana jäi sisälle lämpimään.

Sain myös hellyttävän kuvan Didasta ja parivuotiaasta Sinyasta, joka on onnistunut siis saamaan Didan "huoltajuuden" ja pyrkii myös tämän pikkulauman johtajaksi. Luulen, että Dida on hyvissä käsissä - vai pitäisikö sanoa kärsissä?

Ei kommentteja: