lauantai 12. heinäkuuta 2008

Karvainen kärsä

Sain taas Keniasta kirjeen. Siellä on kuiva kausi alkanut toden teolla, ja sateita on odotettavissa vasta syys-lokakuussa. Silloin pikku Dida täyttää vuoden.
Joitakin isommista orpolapsista on siirretty toiseen yksikköön lähemmäs Tsavon kansallispuistoa, johon norsut aikanaan sopeutetaan elämään aitoa norsunelämää. (Siellä ne tapasivat uudelleen monia niille tuttuja isompia norsuja, jotka on siirretty yksikköön aiemmin ja jotka olivat pikku ystäviensä jälleennäkemisestä riemuissaan.)
Tämä on aiheuttanut uusia asumisjärjestelyjä: Dida on nyt saanut tallitoverikseen Shimban, leppoisan ja lihavan norsupojan. Shimba on Didaa vuoden vanhempi, ja sekin on aikoinaan pelastettu hyvin pienenä, kun se löytyi kuolleen emonsa viereltä hädissään. Didan tavoin se kiintyi hoitajiin heti, halukkaana juomaan - sitä piti myös kastella, koska se oli kuumissaan ja kärsi nestevajauksesta - ja sopeutumaan hoitolan elämään. Nyt se on hyvin rauhallinen, lempeä ja pullea norsu, joka nauttii syömisestä ja köllimisestä, eikä stressaa turhasta. Oivallista seuraa Didalle siis.

Ei kommentteja: