tiistai 17. kesäkuuta 2008

Rauhaton

Viime kesänä masennukseen määrättyä mielialalääkitystäni puretaan. Olen kohta syönyt viikon puolikasta annosta ja sitten lopetan lääkkeen oton kokonaan. En tunne enää tarvitsevani sitä.

Lääkäri varoitti, että sivuoireina lopettamisesta saattaa ilmetä levottomuutta ja ahdistuneisuutta, mutta en osannut oikein kuvitella, millainen oloni tulisi olemaan. Pahimpana iltana olin niin levoton, että tuli mieleen televisiosarjojen vieroitusoireiset narkomaanit: ei voi olla hetkeäkään paikallaan, ei pysty keskustelemaan eikä oikein ajattelemaankaan, vääntelehtii vain ja raapii käsivarsiaan. Olen siis aito narkkari. ;-)

Vakavasti puhuen vähän jännittää, millainen olo tulee kun lääke jää kokonaan pois. Luotan kyllä nyt jo selviäväni ilmankin, mutta olen vähän rauhaton näiden sivuoireiden takia. Mutta ihanaa ihanaa syödä yksi lääke vähemmän päivässä ja voida luottaa siihen, että jaksaa omin voimin.

Puutarha lienee paras paikka purkaa tätä energiaa ja rentoutua. Nyt kun linnunpoikaset ovat kuoriutuneet ja sateiden voimasta kaikki kasvaa hurjaa vauhtia, se on sopivan kiireinen ympäristö tähän olotilaani.

2 kommenttia:

ADDikti kirjoitti...

Tsemppiä lääkityksen purkuun. Onneksi on puutarha... terapeuttinen harrastus todellakin.

Möme kirjoitti...

Kiitos, sitä tarvitaan! Tänään otin viimeisen pillerin ja suoraan sanoen vähän pelottaa. Kai lääkkeistä on saanut jonkin henkisen turvallisuudentunteenkin. No, syödään suklaata, se rauhoittaa :-)